Idag dog jag, på en övning alltså. Jag var skademarkör på ännu en CASEVAC-övning. Fast med allvarligare utgång. Samma typ av bröstskador som förra gången  fast värre bara. 1000 åkte vi till Britterna på Harden-Lines för sminkning av skador och dylikt. Jag fick på mig två gummi-modeller av stora köttsår på bröst och mage.

Scenariot var följade: En KFOR-lastbil, med trupp på flaket, krockar med en civil personbil och båda kör i diket. Lastbilens passagerare klarar sig undan med lindriga skador, då personbilen, där jag satt, var mer illa ute.

Enligt mina instruktioner skulle jag driva mellan vaken och avsvimmad och inte känna nån smärta. Sedan skulle jag avlida vid uppsammlingsplatsen för skadade. Men jag hann aldrig så långt. Någon tyckte tydligen att mina skador var så allvarliga att det inte fanns nåt att göra för mig, så jag fick ett skykne över mig och låg och lyssnade på den övriga övningen. I ca en timme, i snön, och 10 minus grader. Kallt. Efter dess flyttades jag till en plats under en bro, uppsamlingesplats för döda. Då kunde jag släppa allt agerade och äntligen röra på mig lite. Jag steg upp i en ambulans och fick åka tillbaka till Harden-Lines för att tvätta av mig lite och så, tillsammans med de andra. Därefter åt vi middag där. All engelsk mat är friterad, man kan nog lägga på sig lite extra fett där om man äter så varje dag. Men det är gott ändå. Så Den Ofrivillige Golfaren och Tillbaka Till Framtiden del 1 på kvällen och somnar säkert gott så småningom